Mijn liefde voor taal

Voor mij is taal de manier om je te verbinden met anderen. Al sinds jonge leeftijd heb ik een grote voorliefde voor talen; voor mijn eigen taal, het Spaans, maar ook voor het Engels. Ik geloof dat sterke, internationale communicatievaardigheden je wereld verbreden. Dit heb ik zelf zo ervaren in de verschillende landen waar ik heb gewoond.

Ik ben er trots op dat ik ook Engels en Nederlands spreek en ik hou ervan om anderen te helpen nieuwe talen te leren. Ik heb mijn lessen zo opgezet dat ze uitdagend zijn, maar nooit te moeilijk, omdat ik begrijp hoeveel informatie er op je afkomt bij het leren van een nieuwe taal. Afgestemd op jou helpen mijn lessen je om stap voor stap vorderingen te maken.

“Als je tegen iemand praat in een taal die hij begrijpt, dan bereik je zijn hoofd. Als je tegen hem praat in zijn eigen taal, dan bereik je zijn hart.” 

Nelson Mandela

Mijn benadering

Voordat ik startte met lesgeven, werkte ik in internationale en nationale bedrijven als accountant. Het gestructureerde van dat werk past bij mij en dit zie je terug in de manier waarop ik lesgeef. Mijn lessen zijn gebaseerd op een plan en op structuur en dit helpt jou om efficiënter te leren.

Ook is het belangrijk dat je je in mijn lessen op je gemak voelt. Ik houd van mensen en stimuleer spontaniteit tijdens de lessen. Ik vind het boeiend om te zien hoe verschillende mensen leren op hun eigen manier. Ik stimuleer je om veel vragen te stellen; ‘domme vragen bestaan niet’, is mijn motto.

Mijn ervaring

In 2005 ben ik in Buenos Aires begonnen met lesgeven, eerst aan toeristen en later aan professionals in het zakenleven. Ondertussen geef ik in Nederland alweer sinds 2010 Spaanse les. Hiervoor heb ik verschillende opleidingen gevolgd in het Spaans en Engels. In Australië heb ik mijn ‘Certificate of Proficiency’ behaald in het Engels. Ook heb ik een intensieve studie gevolgd in Barcelona om Spaans als tweede taal te kunnen doceren, en een Master in Spaans als vreemde taal aan de Universidad Antonio de Nebrija in Madrid.

Heel veel studenten heb ik al geholpen in het verbeteren van hun Spaans, inclusief managementleden en medewerkers van:

✓ Wereldbank
✓ Philip Morris
✓ Britse Ambassade
✓ Australische Ambassade
✓ Mercedes Benz
✓ Pirelli Neumáticos
✓ Sunland Trading
✓ Wiskerke Onions
✓ Finsa BV
✓ Lenger Sea Foods